argumentation

Det är nödvändigt att äta kött

Detta är inget argumentationsfel men däremot ett faktafel. Det är givetvis inte nödvändigt att äta kött. Det må vara praktiskt, gott eller accepterat idag, men det är irrelevanta aspekter till huruvida det är nödvändigt eller inte.

Rent praktiskt skulle det kräva att det finns någon livsuppehållande substans i djur eller produkter man tar från dem, men något sådant finns inte. Det finns däremot mängder av forskning som säger precis det motsatta, att det är hälsosammare att exkludera djur på tallriken.

“Every three per cent increase in calories from plant protein was found to reduce risk of death by 10 per cent”

Independent, 2017

Det är även klargjort att det går utmärkt att äta helt växtbaserat både som gravid, nyfödd, tonåring, vuxen, elitidrottare eller gammal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.