argumentation

Alla -ismer är extrema! (Speciellt veganism)

Påståendet bygger på en missuppfattning kring vad en ism är, och projicerar sina egna fördomar på ismen. Ateism innebär t.ex. enbart att man inte tror det finns någon gud. På vilket sätt är detta extremt?

Veganism som så är filosofin som veganer har, vilket egentligen enbart betyder att vi inte bör förtrycka, utnyttja, skada eller döda djur. På vilket sätt är icke-våld/icke-handling extremt?

Det kan också finnas en förutfattad mening som säger att ju mer man läser på om ett ämne, desto mer insyltad blir man. Detta skulle givetvis vara sant, men som utgångspunkt är det givetvis tvärtom – ju mer du läser på om ett ämne, desto mer insikt som ämnets grunda och djupa punkter får man.

Leave a Reply

Your email address will not be published.