argumentation

Tamdjur klarar sig inte i det vilda

Detta är lika dumt som att säga “Slavar överlever inte utan sin slavhandlare”. Det kanske är sant, men det viktiga är att stoppa slaveriet och samtidigt ge förutsättningar till slavarna. Det är inget argument emot veganism genom att säga att tamdjur inte skulle överleva utan oss, och att vi genom att ge dem liv, har rätt att bura in dem, stänga in dem och skära halsen av dem när vi börjar bli hungriga.

Det är dock en intressant aspekt att diskutera, hur oerhört mycket vi har avlat sönder djuren. Bland annat har kalkoner förlorat förmågan att reproducera på naturligt sätt. Kor har avlats att producera så mycket mjölk att det är smärtsamt att inte bli mjölkade. Kycklingar växer så snabbt att de kämpar med att ens stå upp några veckor efter födseln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.