argumentation

Djuret har redan dött, lika bra att äta det

Den som argumenterar så här förstår troligtvis inte konceptet utbud och efterfrågan. Köper man en produkt betyder det att man finansierar själva produkten, och alla led bakom den. Om en affär säljer miljöförstörande produkter från slavarbete, ska vi fortsätta ge dem pengar eller är det bättre att bojkotta produkten, företaget eller till och med hela den industrin?

Money talks, heter det. Det är faktiskt vi konsumenter som sitter på all makt. Signalvärdet är givetvis oerhört stort om vi slutar köpa kött. Företagen förstår givetvis detta, varför 8 av 10 världens största köttproducenter har börjat med ersättningsprodukter till kött. För att inte tala om ersättning till mjölk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.