argumentation

Jag äter bara närproducerat, där jag vet var djuren kommer ifrån och har det

Ur det slaktade djurets perspektiv spelar det såklart ganska liten roll i efterhand, vilken adress deras mördare har. Men eftersom transporter är plågsamma för djuren, är det i alla fall ett lidande mindre. Men detta argumentationsfel kallas Ignoratio elenchi, eller “irrelevant slutsats”. Man kan givetvis argumentera att ett bankrån på 2 miljoner sek är betydligt bättre än 10 miljoner sek, men det är ovidkommande för diskussionen om bankrån är okej eller inte. Ett mord är givetvis bättre än tio mord (allt annat lika), men fortfarande fel. 

Problemet är aldrig var djuret kommer ifrån, utan var det ska. Till slakthuset. Djurskydd och djurrätt är olika saker. Djurskydd försöker säkerställa att djuret har det bra, djurrätt behandlar djurets rättigheter till sitt eget liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.