Investera växtbaserat

Det bästa sättet att bidra till veganismen är att bojkotta alla djurindustrier. Ett annat sätt är att investera i företag som satsar på växtbaserade produkter. Anledningen att detta är viktigt är dels principen, men också ger det pengar till företagen för att fortsätta investera, produktutveckla och ta sig ut till affärerna. Mycket av företagen är onoterade, det vill säga det är svårt/omöjligt att investera i. Men fler och fler bolag hittar till börsen.

Kale United

Kale United är en one stop shop för växtbaserade investeringar. Kale United är nämligen ett holdingbolag/investmentbolag vars affärsmodell är att investera i andra växtbaserade bolag. Eftersom bolaget är experter på att investera, hitta och utvärdera växtbaserade bolag, räcker det egentligen att investera i dem, så får man indirekt ägande i många andra spännande helt växtbaserade bolag. Kale Index är deras sätt att hitta, bevaka och investera i noterade bolag.

Beyond Meat

Beyond Meat är verkligen en game changer för växtbaserade produkter. När man kombinerar oerhört sofistikerade labb med det enda målet att producera den absolut bästa produkten någonsin, då förstår man.

The very good butcher

Tattooed Chef

Ett nytt bolag som ska noteras i USA. Tillväxten är monumental – +69% årligen och plockar mycket marknadsandelar. Läs prospektet här.